Judecatori si procurori conlucreaza ca sa-l 'faca' pe un jurnalist de investigatii incomod

Data publicarii: 08-02-2013 | Media

Jurnalistul de investigatii Narcis Daju, director al Ziarului de Investigatii GORJNEWS, este supus, de luni de zile, unor abuzuri incalificabile din partea unor procurori si judecatori gorjeni, care incearca din rasputeri sa-l intimideze. Motivul destul de transparent al abuzurilor este o serie de articole referitoare la iregularitatile de la Universitatea "Constantin Brancusi” din Targu Jiu, unde Encescu Florin, presedintele Tribunalului Gorj, este profesor.

Intr-o petitie adresata minitrului Justitiei, procurorului general, presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si presedintelui CSM, Daju demonstreaza, cu acte, ca i-au fost interceptate ilegal convorbirile telefonice si mailurile timp de trei luni, inclusiv comunicatiile de pe un telefon care apartinea unui post de televiziune, fiind accesate, astfel, datele personale ale miilor de telespectatori ce au apelat acel numar sau au trimis sms-uri. Daju, director de ziar si realizator al unei emisiuni televizate, folosea acel telefon doar timp de o ora pe saptamana si exclusiv pentru a lectura sms-urile primite in timpul emisiunii tv.

Interceptarile au dovedit completa onestitate a jurnalistului si, totusi, au continuat, facandu-se terci Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Mai mult, fiindca asa nu au reusit sa-l "dovedeasca”, procurorii si judecatorii i-au aranjat lui Daju un dosar de urmarire penala, pe motiv ca acesta a refuzat sa-si devoaleze sursele care au stat la baza investigatiilor avand ca obiect Universitatea "Constantin Brancusi”.

Integral in Jurnalul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: